Blog

Blog

EBA Congres, Nantes, Frankrijk

Afgelopen week waren mijn man en ik uitgenodigd om het congres van de European Burns Association in Nantes bij te wonen en er te spreken over ons verhaal, veerkracht en posttraumatische groei. Een unieke kans die we we met beide handen hebben aangepakt. Ik voelde me een beetje Pippi Langkous, want ik had zoiets nog nooit gedaan, dus het zou wel lukken. En het lukte, veel beter dan we hadden gehoopt. 

Het was een prachtige ervaring, waarbij niet alleen ons verhaal, andere persoonlijke verhalen losmaakte, maar waarbij zorgprofessionals uit de hele wereld ook bewuster werden van de mogelijkheden, wanneer je ook met een PTG-bril naar patiënten kijkt. En daar deden we het voor. Kennis over PTG is een mooie eerste stap. Ik ben trots en heel nieuwsgierig naar mogelijke vervolg ontmoetingen, want wat hebben we interessante, mooie en open mensen ontmoet die open staan voor anders denken binnen de (brandwonden)zorg.

 

Op de kaart

Als je moeilijke dingen mee maakt kun je je best verloren voelen of het gevoel hebben dat je in een doolhof bent beland. Ook je gedachten raken de weg dan een beetje kwijt. Bij Lotus&Libel kun op zoek naar je innerlijke reis. Dit kan nu ook op de kaart! Een mooie tool die jou onbewust naar een plek brengt en daar kunnen dan over praten. Aan tafel of je stapt lekker op de kaart. Mag ik meereizen?

 

Praktijk

Het is gelukt! Eindelijk hebben we (mijn man en ik samen) een mooie ruimte gevonden, waar wij allebei onze professionaliteit kunnen laten groeien. Mijn praktijk zit boven Fitcenter Feelgood in Oosterhout (Gelderland), een sportschool waar ik een aantal jaar heb gewerkt in de kinderopvang. De naam van het pand zegt al genoeg en het past ook bij mijn opvattingen over wat nodig is om te ontwikkelen. Je bent niet alleen je gedachten of je gevoel, je hebt ook een lichaam en dat is allemaal met elkaar verbonden. Daar besteed ik graag ook wat aandacht aan. Mentaal én fysiek trainen is hier dus mogelijk. Dus mocht je langskomen voor een gesprek, denk er dan eens aan om je stoute sportschoenen aan te trekken en dat ook meteen mee te nemen. Ik kan je natuurlijk in contact brengen met de trainers daar. Mijn man heeft een bedrijf dat zich inzet om partijen bij elkaar te brengen rondom weer terug naar werk, www.vanzorgnaarinclusie.nl Wanneer ik een coach gesprek voer in de praktijk, zal hij elders werken. En andersom. Interessante gezamenlijke projecten zijn bespreekbaar, want raakvlakken zijn er zeker.

I’m still standing!

Het is alweer even geleden dat ik voor mijn blog heb geschreven. Dat komt omdat ik even geen inspiratie had over hoe ik mijn praktijk vorm kan en wil geven.

Ik weet wel dat het allemaal wel goed komt. Nou ja, dat weet ik niet, maar dat voel ik en daar geloof ik in.

Het liefst zou ik een prachtige praktijk kopen of huren, zodat ik heel veel mensen kon ontvangen en begeleiden, maar in de “praktijk” zijn er wat puntjes. Een vaste praktijk is financieel niet haalbaar nu, ook voor ons zijn het pittige tijden. En sinds ik mij heb ingeschreven bij de KvK, vliegen de aanbiedingen me om de horen van toffe workshops die beloven dat ik in no-time een goed lopende praktijk heb. Dat is leuk, maar het past niet bij mij, ik ben anders en dat wil ik graag zo houden. Ik pas niet in een hokje en ik denk jij ook niet, anders was je niet bij mij terecht gekomen 😉

Dus gaat mijn zakelijke proces anders, langzamer, precies zoals het moet gaan.

Uiteraard schrijf ik verder aan mijn boek en terwijl ik dat doe ontstaan er ook weer nieuwe ideeën. Ik vind dat mooi, dat tijd dat doet.

Uiteraard blijf ik ook als coach voor jou beschikbaar, er zijn zoveel verhalen te delen net als dat er zoveel plaatsen zijn om af te spreken, dus dat komt wel goed.

Intussen is 2023 begonnen en zat ik dus te mijmeren over wat het komende jaar gaat brengen. Ik hoop mijn boek af te krijgen en, eerlijk is eerlijk, een financiële meevaller zou leuk zijn. Maar weet je, ik ben gelukkig gelukkig! En als ik even geen inspiratie heb voor mijn boek of blog, dan doe ik gewoon even iets anders of iets geks. Zoals bijvoorbeeld een gekke test op Facebook. Zo deed ik dat dus ook op 1 januari, over welk liedje bij mij past. Het werd I’m still standing van Elton John (zie foto). Ik vond het toepasselijk, oké niet alles, maar ja het is ook maar een gekke test. Na alles toch zo in het leven staan, daar ben ik trots op. Ik gun dat iedereen. En dat busje waar die vrouw in rijdt? Laat dat nou precies passen bij mijn ideeën! Heb je me nodig, ik kom naar je toe. Dan zetten we samen dit nummer keihard op!!!

“I’m still standing, better than I ever did. Looking like a true survivor, feeling like a little kid. I’m still standing after all this time. Picking up the pieces of my life without “the past” on my mind! I’m still standing YEAH, YEAH,YEAH!!!”

Flyer

Na een heel leuk uitje met mijn gezin bij AKWART, had ik in no-time mijn nieuwe flyer klaar! Ik ben er trots op! Het geeft namelijk goed aan hoe, wat mij betreft, een coaching-sessie bij mij eruit zou moeten zien. Luchtig, met humor, open en met verrassende inzichten.

Mocht je nou een plek weten waar mijn flyer goed gezien wordt, Let me Know!!!   

Podcast

 Wat een reacties al op de podcast. Fijn dat men open staat voor mijn verhaal. Ik hoop echt dat iedereen er iets kan uithalen voor zichzelf en begrijpt waarom ik ben begonnen met Lotus&Libel. Laat je inspireren.
Het is te beluisteren op o.a. Spotify, Cadeautjes verpakt in prikkeldraad, aflevering 4.

Cadeautjes

Zo net na het vertrek van De Sint, zou je denken dat het wel klaar is met de cadeautjes, maar niets is minder waar. Terwijl de kinderen nog aan het bedenken zijn waar ze mee gaan spelen en waar ze het ook weer gaan opruimen, dienen nieuwe cadeautjes zich al weer aan.

Afgelopen week mochten mijn man en ik allebei een podcast opnemen met Greet Vonk van Et Emergo, waar ik ook mijn opleiding volg. Dit is voor de podcast serie ‘Cadeautjes verpakt in prikkeldraad.’ Het thema was uiteraard Posttraumatische Groei, PTG. Mijn verhaal mocht verteld worden, hoe onze ellendige situatie voor mij als naaste was, hoe ik dat deed en over hoe sterk ik daardoor geworden ben en waarom ik dus nu hier sta met Lotus&Libel en als MIJ! Zodra het online komt zal ik een link plaatsen.

Het was een bijzonder mooie dag en met als extraatje dat we dit alles mochten opnemen op een wel heel bijzondere locatie. Via een van de brandweermannen die destijds ons geholpen hebben, konden we terecht op de brandweerkazerne in Elst. Heel dankbaar ben ik voor dit alles. Cadeautjes!

Begin

De kop is eraf. De website staat online. Spannend vind ik dat. Maar door mijn eigen proces heb ik toch juist geleerd dat het goed is om op je intuïtie te vertrouwen? Waarom vind ik dit dan spannend? Ach, mijn hoofd weet het wel en mijn gevoel ook, ze moeten alleen nog leren samenwerken. Door groei komen er ook nieuwe dingen op je pad en dat is nou eenmaal even wennen. Maar oh wat is spannend leuk!