PTG PostTraumatische Groei

PTG PostTraumatische Groei

Groeien of sterker worden door een traumatische ervaring. Als je nog midden in je ellende zit, kun je met zo’n quote waarschijnlijk nog niet zoveel. Maar als je de tijd neemt om alle emoties en gevoelens die daar mee gepaard gaan, dus negatieve én positieve, de ruimte te geven en echt goed te verteren, dan kan het je echt ook wat brengen. 

Als mensen bijvoorbeeld een ongeluk hebben gehad, zul je vaak horen dat ze ineens veel meer genieten van de kleine dingen. De dingen die altijd maar moeten, komen dan plotseling op de tweede plaats. Ze zetten misschien eindelijk zichzelf op 1 of nemen nu wel tijd voor het gezin en dat is groei!

Het moment dat ik dat zelf mocht ervaren, was in Zuid-Afrika, waar ik een 5-daagse Hike deed voor het Kinderbrandwonden Centrum in Kaapstad. (Zie de foto hierboven.) Ik nam de stap om mijn gezin thuis te laten en alleen te gaan. Een prachtige reis, waar ik nog steeds dankbaar voor ben en waar het besef kwam dat ik echt sterker was geworden na alle ellende die ik had doorleefd. Ik wist toen nog niet dat dat ook een wetenschappelijk onderzocht gedachtegoed was, maar het was er wel! En omdat ik nu eerst koos voor mijzelf, kon ik juist anderen veel beter bijstaan.

Soms is het lastig om het helemaal zelf helder te krijgen. Doordat ik de opleiding PTG Practitioner met succes heb afgerond, kan ik jou daar in coachen of inspireren. Neem gerust contact op om jouw verhaal te delen, meer te leren over PTG of voor coaching. Omdat je iets wilt leren over jezelf en jouw verhaal of misschien omdat jij anderen bijstaat. 

Naast persoonlijke coaching kun je via Lotus&libel er ook voor kiezen om (eventueel met STAP-budget) een opleiding of E-learning van Sterker-door-ellende te volgen m.b.t. PTG. Interessant is dat deze opleidingen ook PE Punten opleveren voor bepaalde beroepsverenigingen. Dus wellicht is dit voor jou als professional wel bespreekbaar met jouw werkgever. 

Neem voor meer informatie contact met mij op.

Of klik hier om je aan te melden voor de E-learning!

Hieronder kun je de Podcast: Cadeautjes verpakt in Prikkeldraad horen, aflevering 4. Hier wordt ik geïnterviewd door Greet Vonk van Et Emergo. Dit is mijn verhaal!